GOSTOVANJE KUD BAŠČARŠIJA U CERNIKU REPUBLIKA HRVATSKA

U nastavku prenosimo vijest sa radioNG.hr i utiske domacina na gostovanje naseg Društva u Hrvatskoj.

Članovi Kulturno umjetničke udruge Cernik večeras su imali prigodu ugostiti vrhunske profesionalce i sjajne plesače na njihovim, sada već tradicionalnim Folklornim susretima koji se trinestu godinu zaredom održavaju pod jedinstvenim nazivom “Lipa moja Slavonijo”.

Kao i toliko puta dosada, Cerničani su na svojoj smotri večeras ugostili vrhunska foklorna društva, Zagrebački folklorni ansambl dr. Ivana Ivančana, Kulturno umjetničko drušštvo “Baščaršija” iz Sarajeva, Kulturno umjetničko društvo “Metković” iz Metkovića, KUD “Sv. Juraj” Draganić, a svoje plesačko i pjevačko umijeće večeras su posjetiteljima prezentirali i članovi folklornog i dječjeg ansambla Kulturno umjetničke udruge “Cernik”.

Posjetitelji su mogli uživati u nezaboravnom programu koji se rijetko može vidjeti na našim prostorima, pjesmama i plesovima zapadne Hercegovine, doline Neretve, starog Sarajeva, Draganića, Podravine, zagrebačkog Prigorja, sarajevskog polja, Korduna, Baranje, Hrvatskog zagorja i Slavonije.

Svatko od društava na svoj način prezentiralo je običaje, pjesme i plesove kraja iz kojega dolaze, dok su profesionalna društva iz Sarajeva i Zagreba koja okupljaju nekoliko stotina članova prikazala samo mali dio koreografija iz svih dijelova zemlje koje njeguju.....

U nastavku link sa galerijom slika na sluzbenom fb profilu KUD Bascarsija

 

 

Jos jednom VELIKA HVALA domaćinima i našim prijateljima iz KUU Cernik na gostoprimstvu.

 

Vezani sadržaj