Delegacija KUD Baščaršija na proslavi 71 godine postojanja KUD Svetozar Marković Novi Sad

Povodom godišnjice KUD Svetozar Marković iz Novog Sada naše društvo je dobilo poziv na koncert kao i potpisivanje protokola o saradnji. Ovom prilikom važno je napomenuti da prijateljstvo naših društava traje skoro četiri decenije, a potpisivanje protokola je bio samo još jedan pokazatelj našeg čvrstog prijateljstva sve ove godine. Delegaciju KUD Baščaršija su sačinjavali Zorana Guja umjetnički direktor ansambala, Emil Trnka predsjednik Društva i Emir Salispahić sekretar Društva.

Također, ovom prilikom našu delegaciju je primio član gradskog vijeća za kulturu grada Novi Sad gospodin Dalibor Rožić, u prisustvu gospodina Rožića je i potpisan protokol o saradnji dvaju društava, u razgovoru je istaknuta želja svih sugovornika za kulturnom razmjenom općine Stari Grad Sarajevo i grada Sarajeva sa Novim Sadom, što će KUD Baščaršija pokušati realizirati zajedno sa našom Općinom Stari Grad i upravom grada Sarajeva.

Koncert je zaista bio veličanstven i organizatori zaslužuju svaku pohvalu za organizaciju istog. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo našim domaćinima na gostoprimstvu i nadamo se uzvratnoj posjeti.

Do skorog viđenja dragi prijatelji.

KUD Baščaršija

 

U nastavku snimak svečanog koncerta KUD Svetozar Marković

https://www.youtube.com/watch?v=xkvcItRKv7w

 

Vezani sadržaj