Children in the Balkans - with Spirit in Europe 2017

KUD Baščaršija ide dalje sa svojim radom, nakon zapaženog koncerta u Beogradu, nastavljamo sa predstavljanjem kulturne baštine Bosne i Hercegovine i njenih naroda u zemlji i inostranstvu.
Tako su jutros najmlađi članovi KUD Baščaršija, dječiji folklorni ansambl i dječiji orkestar otputovali na internacionalni dječiji festival folklora u Bugarsku, grad Haskovo.
Jedan od najpoznatijih dječijih festivala ovog tipa u Evropi Children's Festival "Children in the Balkans - with spirituality in Europe" je takmičarskog karaktera, na ovom festivalu će uzeti učešće preko 20 grupa iz svih krajeva svijeta. Ovaj festival je jedinstvena prilika za najmlađe članove KUD Baščaršija da upoznaju druge kulture i predstave svoju kulturu i tradiciju, te steknu nova prijateljstva.
Vjerujemo da će naši najmlađi članovi u najboljem svijetlu predstaviti Bosnu i Hercegovinu, grad Sarajevo i Općinu Stari Grad.
Ispraćaju naših najmlađih je prisustvovao i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad gdin. Sanel Dragolovčanin koji je u ime Općine Stari Grad poželio sretan i ugodan put našim najmlađim.

Vezani sadržaj